IURO beveiligt De Groene Amsterdammer tegen ransomware

IURO beschermt de Groene Amsterdammer met de laatste technologie tegen online aanvallen op werkplekken of het netwerk, zoals ransomware.

 

Wat is er uitgevoerd

Twee Sophos UTM firewalls zijn geplaatst in HA (High Availability) opstelling. Hiermee kunnen wij een uptime garanderen bij hard- of software falen. Het netwerk van de Groene Amsterdammer wordt continue gemonitoord via de Command Control server op aanvallen via een botnet of andere malware en virussen. Met deze oplossing is het een stuk eenvoudiger zich dergelijke aanvallen af te weren. Het complete webverkeer van de gebruikers gaat eerst over de Sophos UTM firewall. Alle websites die de medewerkers van De Groene Amsterdammer bezoeken worden vooraf gescand op mogelijke virussen alvorens ze getoond worden. Doel: de kans op infectie van de PC te zoveel als mogelijk te verkleinen.

 

Sophos Central Endpoint anti-virus

Op alle werkstations is door IURO Sophos Central Endpoint geïnstalleerd. Deze anti-virus applicatie is de eerstelijns verdediging van de werkplek. Zo’n ultramoderne én actuele anti-virus applicatie is vandaag de dag onontbeerlijk. Een virus via een geïnfecteerde USB stick dringt zich in een oogwenk binnen op het werkstation én het netwerk. Met Sophos Central Endpoint Protection is de kans hierop aanzienlijk kleiner.

 

Email beveiliging met Sandstorm

E-mail is de belangrijkste bron van infectie. Een “foute” link klikt met makkelijk zonder nadenken aan. Voor bescherming van virussen die via e-mail binnenkomen maakt De Groene Amsterdammer gebruik van Sophos Spamfiltering Sandstorm. Alle potentieel gevaarlijk bijlages (zoals bijvoorbeeld PDF, Word, Excel en Powerpoint) worden gescand in een sandbox op mogelijke virussen, cryptoware en ransomware. Pas als de bijlagen “schoon” zijn worden zij naar de ontvanger doorgestuurd. Uiteraard gebeurd dit allemaal real-time, zonder vertraging. Het grote voordeel is dat het bijna onmogelijk om een virus binnen te krijgen via een bijlage! Zie meer informatie https://www.iuro.nl/sandstorm

 

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u ook beter beschermd zijn tegen aanvallen en virussen?

Neem dan direct contact met ons op voor een snelle afspraak. Wellicht is ook uw onderneming binnenkort goed beveiligd tegen virussen, ransomware en andere ellende.

Bel 020 222 8202